REACTIE AMATEURVOETBAL OP CORONAMAATREGELEN

Vrijdagavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat met de nieuwe coronamaatregelen toeschouwers niet langer zijn toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen.

 

Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand. De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rij-ouders, houden toegang tot de accommodaties.

 

Helaas doen de nieuwe maatregelen opnieuw een beroep op het aanpassingsvermogen van de verenigingen. Ze betekenen voor veel clubs, die soms duizenden toeschouwers over de vloer krijgen, zelfs een grote financiële strop. Wij verwachten dat het kabinet hier ook oog voor heeft.

Bron KNVB