· 

Eredivisie en DreamHack Sports Games presenteren GG22: Europa's grootste sports gaming festival in MECC Maastricht

Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht presenteren GG DreamHack Sports (GG22) in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. GG22 brengt sport- en gaming fans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sports gaming activiteiten. GG22 wordt het grootste sports gaming festival in Europa met de KPN eDivisie Finals als haar eerste bevestigde deelnemende esports competitie.

 

GG22 biedt sport- en gaming fans en -liefhebbers de kans om hun online gaming plezier te vertalen naar een fysiek evenement vol met activiteiten. Tijdens GG22 zien zij de beste professionele esporters tegen elkaar strijden, kunnen zij hun vaardigheden in hun favoriete sports games laten zien, verschillende games uitproberen, hun helden ontmoeten, nieuwe producten ervaren én nieuwe vrienden maken.

 

GG22 presenteert naast de KPN eDivisie Finals een programma met een breed scala aan belangrijke esports competitiewedstrijden zoals racing, golf en extreme sports. Daarnaast staat een podiumprogramma met entertainment gepland, is er een Eredivisie Zone, een Expo Area, kan men deelnemen aan een LAN-party en kan er actief gegamet en gesport worden in de Active Gaming Zone.

 

GG22 gaat over de beste tegen de beste esporters, fair play en lekker gamen met je vrienden. Het evenement biedt een festivalomgeving met verschillende sportactiviteiten gericht op het respectvol omgaan met teamgenoten, tegenstanders en overige bezoekers. GG22 moet een onvergetelijke indruk achterlaten door bezoekers jong en oud een ultieme gaming- en festivalbeleving te bieden. Mogelijk gemaakt door de sportgaming kennis en ervaring van DreamHack Sports Games, de professionele toplocatie MECC Maastricht, de bekendheid en ervaring van de KPN eDivisie en het aanbod van bekende topsporters, influencers en creators.

 

Roger Lodewick, CEO DreamHack Sports Games: “Sportgamen wordt steeds populairder. Aangezien DreamHack Sports Games zich uitsluitend richt op het transformeren van traditionele sporten [IP's] in esports, is het creëren en organiseren van een esports- en gamingfestival dat specifiek is ontworpen voor sport en sportgaming een natuurlijke stap voor ons bedrijf. We willen zowel de sportwereld als de sportgamingwereld samenbrengen, waarbij we de enorme fanbase van de traditionele sporten kruisbestuiven met de agile en jonge demografie van sportgamers. Samen met onze langdurige partner Eredivisie en het schitterende gerenoveerde MECC Maastricht, voorzien we dat GG DreamHack Sports de maatstaf zal worden voor alle sportgamingfestivals over de hele wereld. ”

 

Marc Rondagh, Business Development Manager bij Eredivisie CV: "Als Eredivisie proberen wij met de KPN eDivisie telkens weer een stap vooruit te zetten. Dat hebben we gedaan sinds de start van de KPN eDivisie in 2017, toen wij onze samenwerking met DreamHack Sports Games startten in 2019 en dat gaan wij komende zomer doen met een heus tweedaags festival in MECC Maastricht. Voor ons is hiermee de cirkel rond. Wat begon om jongeren voor de Eredivisie te enthousiasmeren gaat nu ook echt offline gebeuren, op een festival waar beide werelden, online en fysiek, elkaar ontmoeten."

 

Over Dreamhack Sports Games

 

Bij DreamHack Sports Games (DHSG) komen fysieke sport en esports samen. DHSG is opgericht als onderdeel van DreamHack, de wereldwijde organisator van esports en gaming lifestyle festivals, en combineert esports kennis met de ervaring van het organiseren van de grootste esports evenementen wereldwijd. DHSG heeft de sports gaming community op unieke wijze op de kaart gezet en high impact media-sportgameformats gecreëerd, waaronder meer dan 15 EA SPORTS FIFA-seizoenen. Daarnaast organiseert DHSG NHL's online en live esports toernooien, als onderdeel van het NHL Gaming Wereldkampioenschap™ en de European eTour, de eerste esports tour van golf, in samenwerking met European Tour en Topgolf Entertainment Group. DHSG is sinds 2019 een onafhankelijk bedrijf van Modern Times Groups AB, de toonaangevende internationale digitale entertainmentgroep, ook eigenaar van de esports merken ESL en DreamHack. Meer informatie: dreamhacksportsgames.com.

 

Over Eredivisie CV

 

De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en DreamHack Sports Games. De KPN eDivisie is onderdeel van EA SPORTS FIFA Global Series. Binnen de KPN eDivisie strijden esporters van de achttien eredivisieclubs om het kampioenschap in de game EA SPORTS FIFA 22 en € 50.000 prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisieclubs is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten. De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games en KPN. Meer informatie via edivisie.nl. Over MECC Maastricht MECC Maastricht is al meer dan 30 jaar dé beurzen- evenementen- en congreslocatie van de euregio. MECC Maastricht gaat letterlijk en figuurlijk ‘beyond boundaries’ voor het succes van de klant en de ervaring van de bezoeker. Het team van professionals zoekt altijd haar grenzen op, om verwachtingen te overtreffen. Dit, in combinatie met de Europese centrale ligging met België en Duitsland op steenworp afstand, biedt unieke, grensoverschrijdende mogelijkheden.

 

GG22 vindt plaats op 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. De samenwerking tussen DreamHack Sports Games, MECC Maastricht en de Eredivisie CV zorgt voor een beleving van sports gaming-activiteiten op topklasse niveau, ondersteund door zowel de Eredivisie CV als de KPN eDivisie. GG22 wordt dé plek waar de gaming community elkaar ontmoet en waar gaming lifestyle tot leven komt. Ticketsale start in januari 2022 via ggdreamhacksports.com