Geen sport na 17.00 uur ondanks kamervragen. Overdag wel mogelijk

Tijdens het debat blijkt een flink deel van de Kamer amateursport na 17.00 uur mogelijk te willen maken. D66, CDA, SP, Denk, GL en JA21 vragen naar de logica. Zoals SP-Kamerlid Hijink het uitdrukt: „Overdag mag je wel met je vrienden naar de McDonald’s, maar ’s avonds mag je niet sporten.”

 

De VVD wil zo’n uitzondering niet. Het betekent dat je op een ander vlak weer moet aanscherpen. „Hoeveel pijn deze maatregel ook doen, elke andere maatregel zou dat ook doen”, zegt Kamerlid Aukje de Vries.

 

Het is precies de verdediging van premier Mark Rutte. Een uitzondering voor amateursport in de avond betekent weer ’heel veel extra bewegingen en contacten’. Die contacten moeten juist omlaag. „Als de Kamer die uitzondering wil, dan wil ik ook weten welke maatregelen we dan toevoegen. Anders zakken we onder het OMT-advies.” Het is net als bij een begroting, zegt Rutte: voor alle extra wensen is dekking elders nodig.

Bron Telegraaf