Kabinet ontmoedigt sporten...de jeugd wil naar buiten sporten....

De KNVB vindt de maatregelen niet zinvol.  ,,Nederland wordt niet gestimuleerd en positief beinvloed om te sporten”, aldus de voetbalbond. ,,Velen kunnen niet voor 17.00 uur sporten”, aldus de grootste sportbond in Nederland. Veel sporters zijn door deze maatregel al afgehaakt. Dit blijkt uit onderzoek van sportkoepel NOC*NSF. In de leeftijd 5 tot 18 jaar is de helft minder gaan sporten of is helemaal gestopt. De jeugd heeft geen uitlaatklep.” De jeuugd wil naar buiten om te sporten, echter dat kan nu dus niet.

 

Verder onderstreept de KNVB nogmaals dat stadionbezoek en het amateurvoetbal nooit hebben geleid tot coronabrandhaarden. ,,Iedereen bevindt zich in de frisse buitenlucht. Zelf sporten is bovendien gezond. Het draagt bij aan een betere weerstand en de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en psychische problemen wordt hierdoor verkleind.” Bron AD.nl