Teken de petitie: Sport en bewegen is een essentiële dienstverlening

Inmiddels 286.332 ondertekeningen. Teken jij ook?

 

Sport & bewegen is van groot belang om fysiek en mentaal fitter en gezonder te leven. Op dit moment kun jij als Nederlander daar moeilijk invulling aan geven. De sportsector moet daarom aangemerkt worden als essentiële dienstverlening, zodat de deuren van sportaanbieders open gaan en ook blijven.

 

Wij

 

sporters

 

constateren

 

Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders minder is gaan sporten en bewegen. Juist nu, tijdens de coronapandemie is het van groot belang om meer weerstand op te bouwen. Daarom moet de sportsector aangemerkt worden als essentiële dienstverlening. Onder sportaanbieders valt niet alleen de fitnessbranche, maar juist óók de verenigingen, zwembaden, dansscholen, yogastudio's, kortom: alle plekken waar mensen aan hun gezondheid werken.

 

en verzoeken V erken dat sport & bewegen een essentiële dienstverlening zorg dat de deuren van de sportaanbieders open gaan en ook open blijven. Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol verantwoord sporten.

Teken hier de petitie