Heeft Overmars gelijk? Geef meer Nederlandse op de spelers markt meer kans

Marc Overmars ziet het de verkeerde kant opgaan wat betreft Nederlandse spelers in Nederland. De directeur voetbalzaken van Ajax pleit dan ook voor een regel waardoor Nederlandse clubs verplicht worden een bepaald aantal Nederlanders in de selectie te hebben medlt Voetbalprimeur.

 

Overmars ziet het ook in Engeland de andere kant opvallen. "In Engeland is al heel veel jaren aan de gang, dat clubs nagenoeg geen Engelse spelers meer hadden. Dat is wel aan het veranderen, maar dat gaat langzaam. Het gevolg was dat de Engelse nationale ploeg ook al die tijd veel moeite heeft om succesvol te zijn. Talenten kregen nagenoeg geen kansen, waardoor ze zich niet of pas heel laat kunnen ontwikkelen", zegt Overmars tegen Voetbal International.