Ouderbetrokkenheid, voorbij “brengen, halen en betalen"

Voor coaches kunnen sommige ouders af en toe vervelend zijn. Ze geven ongewenst tactische aanwijzingen, reageren emotioneel of kunnen rond uit kritisch zijn als jouw besluit niet in goede aarde valt. Hoe zorg je ervoor dat je als coach niet te veel last hebt van die ouders?

 

Het gedrag van enkele ouders is coaches soms een doorn in het oog. Ze zijn mondig, vragen aandacht en doen dingen verkeerd. “Brengen, halen en betalen" hoor ik coaches zeggen over wat ze het liefst van ouders willen. Maar helaas werkt het zo niet. Ouders zijn een belangrijke schakel in het proces van het sportende kind. Je kunt ze niet afdoen met een louter ‘logistieke rol’. Als je op een goede manier met ouders kunt samenwerken, kun je er als coach juist je voordeel mee doen. Laten we eens kijken hoe je dat als coach voor elkaar kunt krijgen. Lees verder op Amsterdam.nl