Jeugdbesturen Montagnards, HRC/Stormvogels breiden verder uit met een SJO

Door het succes van de samenwerking bij de bovenbouw is er veel behoefte en vraag naar een volledige samenwerking, deze vraag komt zowel vanuit de leden, ouders en vrijwilligers. Betere synergie tussen de besturen, commissies en het kader van de 3 verenigingen. Een duidelijkere en efficiëntere verenigingsstructuur. Teruglopende geboortecijfers laten ons zien dat het steeds lastiger zal worden om voetbal aan te kunnen blijven bieden.

 

. De O19 en de O17 gingen spelen onder de naam Maasduinen ST. Vanaf seizoen 2020/2021 zijn hier de leeftijdscategorieën O15 en O13 aan toegevoegd. Gezien de positieve ervaringen van trainers en ouders van kinderen uit de bovenbouw en de behoefte van ouders, kinderen, vrijwilligers en trainers uit de onderbouw om aan te haken bij het samenwerkingsverband, heeft de samenwerkingscommissie voornemens om deze samenwerking uit te breiden naar de gehele jeugdafdeling, zijnde een SJO.

 

Een Samenwerkende Jeugd Organisatie, een fictieve entiteit welke in eerste instantie voor 3 jaar aan wordt gegaan. Duidelijk moet zijn in deze dat onze doelstelling is dat dit de definitieve oplossing wordt om voetbal aan iedereen aan te kunnen blijven bieden in de toekomst.