VOORJAARSCOMPETITIE JEUGD CATEGORIE A OP 12 MAART VAN START

Nu het er naar uit ziet dat de meeste najaarscompetities op zaterdag 26 februari kunnen worden afgerond, heeft de KNVB besloten om definitief ook een voorjaarscompetitie op te starten voor het jeugdvoetbal in de Categorie A. Zaterdag 12 maart 2022 zullen de eerste wedstrijden in deze Categorie A voorjaarscompetities in het jeugdvoetbal gespeeld worden.

 

Sinds het begin van dit seizoen worden alle jeugdcompetities opgedeeld in een najaars- en voorjaarscompetitie. Dat betekent ook dat er twee keer per seizoen een mogelijkheid is om te promoveren of te degraderen. Deze keuze is gemaakt om de doorstroom binnen de jeugddivisies te bevorderen en daarmee teams sneller op hun eigen niveau uit te laten komen.

 

Aangepaste competitieopzet

 

Met het besluit dat er een voorjaarscompetitie gespeeld gaat worden, betekent dit ook een aanpassing van de competitieopzet. In de najaarscompetities bestonden alle poules uit 8 of 12 teams, afhankelijk van het niveau en leeftijdscategorie. In de voorjaarscompetitie gaan de landelijk georganiseerde competities in poules van 8 spelen, maar wordt het aantal wedstrijden gehalveerd. Teams gaan hun competitiegenoten niet twee keer treffen (uit én thuis), maar krijgen een halve competitie aangeboden, waar één keer tegen elk team uit de poule wordt gespeeld (uit óf thuis). De reden van dit besluit is dat het spelen van 14 competitiewedstrijden als niet haalbaar wordt geacht, ook gezien het aantal jeugdinterlands dat in het voorjaar gespeeld zal worden en waardoor de competitie tijdelijk stilligt.

 

De meeste competities die door de steunpunten worden georganiseerd, worden in de voorjaarscompetitie ingedeeld in poules van 6. Op die manier kan er een volledige competitie worden afgewerkt en krijgen alle teams 10 competitiewedstrijden aangeboden. Lees verder op KNVB.nl