“Jammer dat er zo weinig moeders zijn’’

Jessica is al zo’n 5 seizoenen trainster bij GeuzenMiddenmeer en op dit moment trainer van meiden onder 17-1. Ze is begonnen met het trainen van meiden toen haar dochter voetbalde en er werd gevraagd of ze vrijwilliger wilde worden. Toen heeft ze eerst meegelopen met verschillende trainers en dat vond ze zo leuk dat ze met een groepje ouders van verschillende teams een trainersopleiding bij de KNVB is gaan volgen. Daar leerde ze de basiselementen van het training geven zoals een veld uitzetten, wat goede oefeningen zijn en het geven van heldere instructies.

 

Inmiddels is haar dochter overgestapt naar een jongensteam maar Jessica blijft trouw trainster van de meiden. Ze doet dit samen met 2 vaders uit het team. Eén daarvan is Jerry, die altijd betrokken was bij de teams van zijn dochter door te vlaggen of een wedstrijd te fluiten. Sinds 2 seizoenen staat hij Jessica bij als trainer. Lees verder bij Amsterdam.nl