Verbod op Voetbalscholen? Geef svp je mening!

Uit de column van Jan Dirk van der Zee Doordat voetbalscholen commerciële bedrijven zijn, mogen ze niet meedoen aan de KNVB-competities. Om hun klanten toch competitie- en bekerwedstrijden te laten spelen, sluiten ze zich steeds vaker aan bij een amateurclub. Dat leidt tot botsingen. Voetbal is de grootste sport van Nederland met deelnemers uit alle lagen van de bevolking en verenigingen het middel om mensen uit de buurt en de regio met elkaar te verbinden. Voetbalscholen streven naar winst en beter presterende kinderen. Hierdoor ontstaan wrijvingen. Zeker als de prestatiecultuur binnen de vereniging de overhand krijgt, dan verslechtert de sfeer.

 

Mijn antwoord aan Jan Dirk van der Zee op Twitter

 

Helaas zijn voetbalscholen geboren uit frustratie van ouders en kinderen over de kunde van trainers bij de jeugd. Trainer? Ben jij degene die mij beter maakt? Helaas wordt de nadruk gelegd op dure trainers voor het 1e en een fooi voor goede jeugdtrainers...