Met steeds meer meiden naar de Top

Het was een winderige koude dag  2 april op de vernieuwde locatie van AFC Amsterdam. Mij was gevraagd of ik interesse had in de medewerking aan een documentaire  "Meiden naar top" dat van 4 juli, 4 avonden achter elkaar wordt uitgezonden. Dat leek mij wel wat en op deze dag werd ik in de kantine geinterviewd door de crew van de productie maatschappij. Een diepgaand interview met mijn mening over het meidenvoetbal en de ongelijkheid.

Daar heb ik zeker een mening over echter die kunnen jullie vernemen vanaf 4 juli op NPO 3. Vanaf hoe laat was nog niet bekend maar is een drie kwartier durend programma.

 

Het meiden voetbal uit de anonimiteit want het voetbal bij meiden moet professioneler worden aangepakt maar ook gelijke kansen voor iedereen. Zelf ben ik zeker voorstander van het Noorse model. Of we dat in Nederland voor elkaar krijgen is de vraag, veel meer een prestatie maatschappij op zeer jonge leeftijd en zolang de topclubs in Nederland kinderen op zeer jonge leeftijd lopen te grasduinen zie ik het Noorse model niet geimplementeerd worden.