VERNIEUWDE OPLEIDING HO C: VOETBALKADERCOACH

Om aan te blijven sluiten bij de behoeften in het steeds veranderende voetballandschap, zijn de opleidingen van de KNVB continu in ontwikkeling. Zo heet de opleiding HO C vanaf het seizoen 2022/’23 de opleiding Voetbalkadercoach (VKC), waarin de focus nog meer zal liggen op het begeleiden van trainers en coaches tijdens trainingen en wedstrijden. De wijzigingen zijn doorgevoerd op basis van inzichten van deelnemers aan de opleiding HO C en hun verenigingen, ervaringen van docenten en resultaten uit onderzoek van de KNVB.

In principe is de Hoofd Opleiding (HO) (eind)verantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding en heeft hij of zij drie kerntaken: het (door)ontwikkelen van het jeugdvoetbalbeleid, het uitvoeren van jeugdvoetbalbeleid en het ontwikkelen van het jeugdkader.

Lees verder op de site van de KNVB