Vier steden host cities van de Nationale Sportweek 2022

Alphen aan den Rijn, Amstelveen, Lelystad en Dordrecht zijn host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2022. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dit jaar van vrijdag 16 september tot en met zondag 25 september. Het doel is om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en bewegen, allemaal op hun eigen manier. Juist nu, na de coronacrisis, is dat belangrijk.

 

'Jongeren weer in beweging krijgen' De gevolgen

 

de coronacrisis zijn ook in de sport zichtbaar. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren tussen de 13-18 jaar minder zijn gaan sporten of helemaal zijn gestopt. Marc van den Tweel, algemeen directeur NOC*NSF: "Juist deze groep moeten we weer aan het bewegen krijgen. Sportclubs spelen daarbij een belangrijke rol en zijn heel toegankelijk, juist voor kinderen en jongeren. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om mensen bij sportclubs te laten herontdekken wat sport met je doet." Lees verder bij NOC NSF