De bond komt met aanpassingen in het amateurvoetbal

Voor meiden onder 13 t/m 20 jaar vernieuwd competitieaanbod

 

Vanaf seizoen 2022/23 voetballen de junioren bij de vrouwen in minimaal 24 speelronden zo veel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie. Ook wordt een A- en een B-categorie ingevoerd. In de A-categorie spelen de teams standaard 11 tegen 11. In de B-categorie is de mogelijkheid om 9 tegen 9 te spelen.

 

Drie fasen voetbal in groot deel jeugdcompetities

 

Om gelijkwaardige competities te bevorderen, introduceert de KNVB het drie fasen voetbal bij een groot deel van de juniorencompetities. Zo gaan de JO13 t/m JO19 vanaf de hoofdklasse en lager in deze nieuwe opzet spelen. Met tot de herfstvakantie bekervoetbal in een poule van 6 teams (eerste fase), tussen de herfst- en kerstvakantie een korte wedstrijdreeks (tweede fase) en tot de zomerstop een lange serie wedstrijden (derde fase).

 

7 X 7 voetbal voor 18 jaar en ouder

 

Het steeds populairder wordende 7x7 voetbal wordt ingevoerd voor de doelgroep 18 t/m 34 jaar, zodat je in het weekend met je vrienden kunt blijven voetballen. Lachen en bewegen tegelijk.

Lees verder bij de KNVB