Forum: Zoon komt als enige in ander/ lager voetbalteam, mee bemoeien of niet?

Zoon van 11 speelt al jaren in een team, het "hogere" team. Nu is hij voor het nieuwe seizoen als enige van zijn oude team in een ander, (lager) team geplaatst. Reden hiervoor zal de logistieke puzzel zijn die ieder seizoen ingewikkeld is. Hij was in zijn team niet de beste, maar ook niet duidelijk de slechtste. Hierover wordt verder nooit gecommuniceerd.

 

Hij vindt het heel erg. Het team waarin hij komt, kent hij, is tamelijk ongemotiveerd, veel meer los zand dan zijn oude team en hij heeft er geen vrienden. Ik hink op twee gedachten. De meest overheersende nu is: ik leer hem omgaan met teleurstellingen in het leven. Maar: andere ouders vragen steeds aan mij of ik er niet over ga mailen/bellen, dat zouden zij namelijk doen. En eerlijk gezegd was dat mijn eerste instinctieve reactie: wat krijgen we nou, mijn welpje als enige verstoten, daar ga ik iets aan doen - zoiets. Reden waarom ik het erg jammer vind is niet van voetbaltechnische aard (zal me worst wezen eerlijk gezegd), maar hij had echt een goede aansluiting met de jongens uit zijn oude team. Dat zie ik in dit team niet gebeuren. Het sociale aspect dus. Wat zouden jullie doen?