Forum: Moeten profclubs hun handen van jong talent afhouden?

Voetbalclub DOVO uit Veenendaal heeft besloten om kinderen jonger dan tien jaar niet meer af te staan aan profclubs, omdat het volgens hen pedagogisch niet verantwoord is. Moeten meer amateurclubs dat voorbeeld volgen?

 

Peter Jeltema ,,Jong talent hoort op een juist podium en dat kan een BVO zijn. Je kunt wel redetwisten over op welke leeftijd dat moet. Wij vinden dat spelers onder de tien nog niet bij een profclub horen. Het is een ongezonde situatie dat er aan spelers van zelfs jonger dan acht jaar wordt getrokken.

 

Het systeem in Nederland geeft hier ruimte voor. Zolang er geen eenduidige regels zijn, blijft het een Wild West. Wij zijn er voorstander van om de leeftijd omhoog te brengen, maar ook wij zijn niet roomser dan de paus..........lees verder bij Dagblad van het Noorden