9-jarige kondigt aan te stoppen met sporten

Vorige week maakte ESPN nieuws tijdens SportsCenter toen een speler van 9 jaar aankondigde te stoppen met sport. Hiervoor had hij voldoende redenen voor. Tijdens zijn speech haalt hij de druk aan die hem op jonge leeftijd werd opgelegd en dat ouders en competities het plezier uit sport hebben onderuit gehaald.

Uit een rapport van "Don't Retire, Kid"-campagne blijkt dat kinderen zich terugtrekken uit de sport.

 

Het Aspen Sports Institute heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin statistieken worden vermeld dat de meeste kinderen op 11-jarige leeftijd met alle sporten zijn gestopt en dat het aantal kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar aanzienlijk is gedaald in de afgelopen tien jaar.

 

Uit het rapport blijkt wat de grootste ergenissen zijn bij kinderen. OUDERS EN COACHES. 

Verschillende sportsterren spreken zich ook uit over de campagne, terwijl Kobe Bryant langskwam bij ESPN om te praten over hoe jeugdcoaches het beter kunnen doen.  Bekijk de video