Wat een treurige bedoening in het meidenvoetbal bij veel clubs

WAT DOEN WE MET MEIDEN VANAF 14 JAAR?

En dat kom je overal tegen, of je een scoutingsdag hebt in Brabant, in Friesland of waar dan ook....het is veel treurnis bij veel clubs. Meiden bij  Helios/Schalkhaar waar we gisteren tegen speelden en de AMVA maken hetzelfde probleem mee.

Meiden spelen bij meiden omdat het ḿoet" staat in het beleid van de club. Willen ze persé bij de jongens? Worden ze lager gezet voor opvulling (we hebben inmiddels de contributie) omdat het zo hoort en meiden zijn in verhouding kwalitatief toch minder....een aanname waarvan je bloed gaat koken. En wie doet er wat aan? Geen enkele club, daarom dat individuen dit oppakken en talenten kansen bieden. 

Bij de AMVA zijn nu meiden die, toen ze kwamen, niet in een jongens 1e team mochten spelen maar in een lager team.. Of een veredeld meisjesteam die winkelen gezelliger vinden dan voetballen leren....en nu?

 

Via AMVA naar een Topklasse club en een aantal naar een BVO gegaan.

 

Inmiddels zijn er zo'n 18 meiden je voorgegaan...het kan...het lukt...het geeft voldoening.

Lange neus naar die clubs die speelsters een jongens 1e team verboden.

Moeten, verbieden...clubs die deze bewoordingen graag in de mond nemen en het meisje dat eigenlijk hierdoor wil stoppen. We noemen dat geen beleid maar wanbeleid. Een jongen die minder is dan het meisje gaat voor naar een 1e team. Terwijl die jongen wellicht later niet verder komt dan het 3e helft team en het meisje zich verder kan ontwikkelen naar een veel hoger niveau. De grote mensen wereld bepalen...terwijl die mensen veelal zelf nog nooit een bal aangeraakt hebben, of het moet een skippybal zijn geweest op het strand.

Gelukkig zijn er persoonlijke initiatieven die meiden verder helpen in hun ontwikkeling. Er is niemand, maar dan ook niemand die deze ontwikkeling gaan tegenhouden. 

 

Wat ben ik blij met al die initiatieven van persoonlijke individuen die hun ziel en zaligheid erin gooien om het maximale uit meiden te halen en kansen te bieden. Voordat het een keer doordringt bij clubs zijn deze meiden al toe aan hun voetbalpensioen.

Wil je ook een kans naar een BVO of Topklasser? Informeer en app gerust naar 0641129929

 

Elke jongen en meisje verdienen een kans! Wil jij je als voetballer en voetbalster je talent volop laten groeien? Ben je benieuwd of op het hoogste niveau kan voetballen? Dan ben je bij mij, Marcel Wagenhuis en team van scouts en trainers, aan het goede adres.

 

Vanaf 2017 ben ik actief als voetbalscout in Nederland, Duitsland en België.

Bij onze Amsterdamse Voetbal Academie bieden wij meisjes tot 19 jaar de kans nog beter te worden. een jaar onder onze hoede en daan naar een BVO of TOPklasse club.

 

Wil je als bedrijf onder de aandacht komen van duizenden voetbalspelers, ouders, kader te komen. Ik heb ruim 39 jaar ervaring met sponsoring en media (online en offline).