Forum: krijg jij het rond met voetballende kinderen en fulltime ouders...?

Dit weekend heb ik mijn twee zoontjes (bijna 5 en ruim 6.5) ingeschreven bij de plaatselijke voetbalclub, een grote wens van beide heren. Ik gun het ze graag en met het heerlijke voorjaarszonnetje is het fijn toeven langs het veld. Ik schrok alleen nogal toen we informeerden hoe het trainingsschema eruit zou komen te zien: de 'mini's' trainen 1 keer per week en spelen op zaterdag een wedstrijd, maar mijn oudste zoon zou al 2 keer per moeten trainen en op zaterdag dus die wedstrijd. Dat betekent in totaal dus 3 x trainen per week en ik zou werkelijk niet weten hoe wij dat rond moeten krijgen! En dan moeten ze ook de zwemlessen nog afronden, maar dat terzijde (ik heb altijd geroepen dat ze eerst hun zwemdiploma's moeten hebben, oudste is hard op weg, maar jongste pas net begonnen en ze willen zo graag voetballen dat ik toch maar vanaf wijk).

 

Wij werken allebei fulltime en werken ook met enige regelmaat over (ik denk dat ik toch al snel 2 x per week naar de avonduren uitwijk om een klus af te ronden, man idem dito, en dan gaat het bepaald niet om een uurtje of even tussendoor).

 

Nu wil ik zeker niet dat mijn kinderen de dupe worden van mijn agenda en gesport mag er sowieso worden, maar ik ben wel razend nieuwsgierig hoe andere 'fulltimers'met meerdere kinderen dit in vredesnaam rond krijgen, ook met het oog op de pittige spitsuren 's avonds (werk-bso-eten-en dan ook nog sport erbij).