Britse voetbalbond verbiedt spelers O12 te koppen op trainingen

Een drastisch besluit van de Engelse voetbalbond. De FA heeft besloten om kinderen uit Engeland, Schotland en Ierland onder de 12 jaar niet meer te laten koppen op trainingen. Tijdens wedstrijden mag dat wel omdat naar verhouding weinig wordt gekopt.

 

Na een onderzoek door de universiteit in Glasgow, waaruit blijkt dat bij ex-voetballers de kans dat ze overlijden aan ziektes als Alzheimer en Parkinson is 3 keer zo groot, waardoor de FA besloten heeft het koppen op trainingen te verbieden.

 

De  baas van de FA, Mark Bullingham, zegt er in een statement het volgende over. "Deze nieuwe gids voor koppen is een update van onze nieuwe richtlijnen en zal trainers en leraren helpen om het (onnodig) vele koppen in het jeugdvoetbal tegen te gaan." Wat vind jij er van. Zoudat ook in  Nederland verboden moeten worden?