Forum: 8 jaar op voetbal en nu al zo'n verdriet...het verdriet is oneindig

Mijn zoon speelt op dit moment in de JO9.5 Het team van JO9.5 is te groot geworden en daarom is er een JO9.6 opgericht, onze zoon zit nu in JO9.6. Hij is diep teleurgesteld en erg verdrietig en boos toen hij dit bericht hoorde. Hij had natuurlijk gehoopt steeds wat hogerop te komen (en dichter bij zijn vriendjes te komen). Nu probeer ik hem uit te leggen dat het niks over zijn niveau zegt en dat hij gewoon lekker moet blijven voetballen. Maar wat ik ook zeg hij is woest! In de afgelopen tijd dat hij hier voetbalt is hij regelmatig al gevraagd om mee te spelen met JO9.4, JO9.3 en JO9.2 als ze te weinig spelers hadden. Voetbaldroom weg...hogerop!

 

En ook daar steekt hij er qua talent behoorlijk bovenuit, en nogmaals dit zeg ik dus niet alleen als moeder zijnde hé, ook anderen zien dat. Hij is zo boos omdat hij meer wil, en zoals hij het zelf zegt, kan hij niks met die jongens van zijn team, "ze snappen het spel helemaal niet mam".

 

Beetje vergelijkbaar met als je op school steeds maar werkjes onder je niveau moet doen, denk ik. Dat levert veel natuurlijk frustratie op. Hij geeft nu ook aan, dat hij dan nu maar heel slecht gaat voetballen, want als hij zijn best steeds doet dan komt hij in zijn ogen alleen maar lager.(van JO9.5 naar JO9.6. In het begin zag je echt zijn lol en zijn zelfvertrouwen groeien, helaas zien we nu een zwaar gefrusteerde jongen. En komend seizoen moet hij naar de JO10......wie het weet mag hetzeggen.

 

Maar misschien hebben jullie tips voor mij, hoe ik hier mee om kan gaan en met name dan naar zoon toe. Aan de andere kant moet hij natuurlijk ook leren om met tegenslag om te gaan en het niet zomaar op te geven. Maar ja, het zit wel een beetje in zijn aard dat ie gewoon de kont tegen de krib gooit.