Mijn kind met voetbaltalent, hoe mee om te gaan?

We zijn begonnen met een zoektocht naar naar ouders met ervaringen en/of een mening ben ik terecht gekomen opdeze pagina. Mijn zoon van bijna 8 voetbalt en kan dit blijkbaar erg goed (zelf totaal geen verstand van;)). Hij heeft een stageperiode gehad bij een BVO waarvan we op dit moment nog niet weten hoe en wat. Maar jeetje, na wat inlezen op internet besef ik me dat er een hoop bij komt kijken. Meer trainingen, wedstrijden, moeten presteren, elk jaar kans om te worden weggestuurd. Hoewel ik voor mijn zoon hoop dat hij wordt aangenomen, hoop ik ergens ook dat het allemaal niet door gaat en we voor hem niet de keuze hoeven te maken. Ik ben bang dat het plezier verloren gaat en alles gaat draaien om prestatie, terwijl de kans om de top te bereiken heel erg klein is. Zijn er hier ouders die ervaring hebben met een kind wat veel op hoog niveau speelt? Hoe zouden jullie hierin staan? Ik merk dat ik allerlei beren op de weg zie, terwijl het mijn zoon zijn grote droom is...maar is 7 jaar niet te vroeg?