LEEFTIJDSDISPENSATIE: WAT ZIJN DE REGELS VOOR HET SEIZOEN 2022/'23?

In de gehele categorie B kan met dispensatiespelers worden gespeeld. Dat geldt dus ook voor het seizoen 2022/'23. Maar welke regels gelden er hiervoor?

 

Bij de spelvorm waarbij er 4 tegen 4 of 6 tegen 6 gespeeld wordt is er één dispensatiespeler per team toegestaan. Bij 8 tegen 8 is het maximumaantal dispensatiespelers twee, terwijl er bij 11 tegen 11 maximaal drie dispensatiespelers deel mogen nemen. Een dispensatiespeler mag maar één jaar ouder zijn.

 

In gemengde competities, uitgezonderd de JO7, JO8 en JO9, mogen meiden één jaar ouder zijn (automatische dispensatie). Bovenop de automatische dispensatie van één jaar krijgen meiden in de gemengde competities niet nog een extra (tweede) jaar dispensatie.

Dispensatie Categorie A en B 

 

Bron KNVB.NL