Zoveel meiden? Ja zoveel meiden!

Ja klopt die mochten we gisteren begroeten op de club. sv Bernardus, centraal gelegen in het Groene Hart organiseerde een clinic met meiden (Lisa, Rihab en Lola) die inmiddels zijn aangenomen bij Excelsior en ADO Den Haag gaven training in groepen van vier. Een soort van circuittraining met 1v1, 2v2, een pass en trapoefening een partijvorm en grote partij.

Vijftig meiden kwamen opdraven en vonden het zo gaaf met meiden die bij een profclub aan de slag gaan te gaan trainen. 

Zeker 10 meiden die nog geen lid waren hebben we inmiddels een inschrijfformulier mogen meegeven en een meisje met veel talent hebben we geinteresseerd ook deel te nemen aan de activiteiten van de AMVA. Groot talent om verder te ontwikkelen. En als er ook nog app bericht komt dat PEC Zwolle een keepster die bij ons in Beusichem was op onze scoutingsdag heeft aangenomen, na een vraag van de coördinator, was onze dag compleet? Dit meisje kwam  van sc 't Gooi.

We willen met sv Bernardus hogere ogen gooien in een booming markt en meiden aan het voetballen krijgen. Het leuke is dat na een paar aanwijzingen speelsters het al beter gingen opppakken. Het is aan te leren mits speelsters daarvoor open staan, beter willen worden en te complimenteren. Om ca 20.30 uur was alles afgelopen en bedanken we Lisa (DTS EDE), Rihab (GVVV) en Lola (Altior) voor hun training. sv Bernardus wil prominent aanwezig zijn in het meidenvoetbal in het Groene Hart maar ook de meiden de vrije keuze laten of bij de jongens of bij de meiden. Talentvolle meiden kunnen zelfs in de jeugd opleiding aansluiten bij de jongens onder 19. Na afloop van de clinic was een handtekeningen sessie. Waarbij meiden grif vroegen om een handtekening van deze drie topmeiden.