Clubs tekort aan scheidsrechters. Clubs luiden de alarmbel

De clubs sv Ondo, NWC, Olympia Boys, sv Someren, sv Lierop, SSE en SVSH komen met een gazemenlijke statement.

 

Nu de mist is weggetrokken na twee jaar Coronacrisis zien we in onze gemeenten zeven sterke voetbalverenigingen staan. Verenigingen met een groot aanbod aan sportmogelijkheden voor jong én oud. Het is een heerlijk gevoel: het besef dat de ballen op al onze velden weer rollen. Nu is het zaak om te zorgen dat de bal ook blijft rollen! We zien we als verenigingen dat het steeds lastiger is om scheidsrechters te vinden om wedstrijden leiding te geven. Vergis je niet: zonder een scheidsrechter geen wedstrijd.

Als verenigingen trekken we daarom nog dit voetbalseizoen aan de bel: er is dringend behoefte aan enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om een wedstrijd voor de club te fluiten. We zijn op zoek naar de nieuwe Bjorn Kuipers, naar mensen met hart voor de club die een wedstrijd willen leiden. Heb je niet veel tijd beschikbaar? Maatwerk is altijd mogelijk. Als clubs gaan we niet mee in het negatieve beeld over scheidsrechters dat nog weleens aanwezig lijkt te zijn bij sommigen. Een scheidsrechter is niet alleen om in de wedstrijd in goede banen te leiden, maar ook waardevol vanwege de waarden waar hij voor staat: er moet plezier in het spel zijn voor iedereen.

Als clubs staan we daarom pal voor onze vereniging scheidsrechters en bieden we alle ondersteuning en waardering die ze verdienen. Op onze steun kan de scheidsrechter altijd rekenen. Interesse in het vak van scheidsrechter of een keer een wedstrijd fluiten om te zien of het iets voor je is? Meld je aan bij de scheidsrechter coördinator of commissie van je vereniging.