Ingezonden brief: Mijn dochter is buiten gesloten bij het voetbalteam

Mijn dochter is tien jaar, en heeft drie jaar lang drie beste vriendinnen en vrienden gehad, een achterbuur jongen en nog een, ik noem hem maar Jan. Ze zitten samen in de klas maar zitten ook samen in hetzelfde voetbalteam. Sinds een jaar heeft Jan zich tegen mijn dochter gekeerd op een hele vervelende manier. Op zich is dit al heel vervelend maar goed dat gebeurt.

 

Maar die Jan, zit nu ook iedereen (inclusief ook het achterbuurjongetje ) op te stoken en nu wordt mijn dochter dus door bijna alle schoolvriendjes buitengesloten (meelopers) Ook probeert Jan dit bij voetballen maar omdat mijn buurman leider is van de ploeg heeft Jan hier niet zoveel macht als op school. Mijn kind wil hierdoor niet meer naar school, klaagt continue over buikpijn en hoofdpijn. Er zijn al verschillende gesprekken geweest. Op school, met de ouders van Jan (die ook tot onze vrienden behoren). Maar Jan vindt ook dat meiden niet in het team horen. Geen meiden in het team vinden ook een deel van de ouders. Mijn zoon heeft sinds 3 weken hulp van een psycholoog om met zijn angsten, pijn en verdriet om te gaan. Maar ook wij als ouders zouden graag wat handvaten krijgen om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Alvast bedankt voor de reacties.