In het kader welzijn van het kind kappen we met scouten onder 12

Intern overleg gehad en in feite stoppen we met het scouten tot en met 11 jaar. Wij vinden dat kinderen die nog zo jong zijn lekker bij hun vereniging moeten ontwikkelen. Waarom denk je dat Noorwegen pas kinderen scout vanaf 16 jaar? Geen ranglijsten bijhouden en het talent pas op hun 16e naar boven komt drijven. Waarom wint Noorwegen het medailleklassement bij de Olympische Spelen? Kinderen eerst het spel ondervinden, veel plezier aan beleven en op enig moment komt het talent boven drijven. Ongeacht welke sport ze in Noorwegen beoefenen.

 

Mede het feit dat spelers op jonge leeftijd ook al bekend zijn bij vele BV's vinden we het niet verantwoord deze leeftijd te scouten. Het kind vooral kind laten blijven. Ook de vele mails met verzoeken blijven dan achterwege. We denken als we een talent herkennen van 12 jaar en ouder deze makkelijker aan te bieden is bij een club. Ook bij kleine verenigingen vinden we het interessant om talent te ontdekken. We zijn het eens met elkaar geworden om het kind kind te laten blijven. Vanaf 12 jaar is een mooie leeftijd en hopelijk gaat dat ook meer opleveren.