Gezonde toekomst? Een fusie onvermijdelijk." Ouderen houden het tegen

Te weinig leden, te kleine dorpen, uiteindelijk gaan clubs het niet meer redden. Je moet vooruit denken. Een betere toekomst vooor clubs, leden en kader.

Maar vaak zie je dat de nostalgie het overneemt van de realiteit. Hierin is juist ook een rol weggelegd voor de oudere jeugd die precies weten wat goed is voor een vereniging. Dus laten we met ze praten en niet over ze praten.

 

Oudere leden blokkeren toekomst

 

Volgens de voorzitter van Hoek in Zeeland is er een taak voor gemeentes en de provincie om de clubs bij elkaar te brengen om te gaan kijken naar de beste oplossing. "Bij fusie komt altijd veel emotie kijken en die komt vooral van de oudere leden die zelf niet meer voetballen", zegt Van der Staal voorzitter van Hoek. "Maar die blokkeren denk ik de toekomst van de jeugd. Dus moeten we gaan kijken wie er de keuze gaat maken voor een eventuele fusie."

 

Sinds de jaren negentig is er in Nederland meer dan een derde van de verenigingen door fusie of opheffing verdwenen. In Zeeuws-Vlaanderen lijkt het kwartje van samenwerking nog altijd niet gevallen te zijn. 

 

Maar deze lijn kun je doortrekken naar heel Nederland.        

 

Bron Omroep Zeeland