Voetbal! Maar wat geef je te drinken mee aan je kind?

Onze zoon van 9 voetbaltt erg veel. 4 keer per week voetbal. Dit is zijn hobby en liefde en wat hij het allerliefst doet. Hij krijgt van ons altijd limonade siroop in een flesje mee. Nu maak ik mij zorgen om zijn tanden. Is dit niet heel erg slecht? Kan hij niet gewoon water drinken, wat hij ook gewoon lust. Heeft hij de suiker nodig voor energie? We proberen wel eens energiedrankjes maar velen raden het ons af.

Het is een slanke jongen dus dat is het probleem niet. Hij krijgt 1x per dag limonade siroop mee naar school. Verder na school sap en dus 4 keer per week extra mee naar het voetbal. Is dit slecht voor zijn tanden? Volgens ons heeft hij de suiker nodig voor energie. Voordat hij gaat sporten eet hij al een banaan en meestal iets lekkers koekje en snoepje en sap. Moet hij dan echt suiker tijdens het voetballen voor energie?

 

Wie weet ons te helpen en raad te geven?