Ineens stikt het van de vrijwilligers...

Ja dat was ook echt zo. Clubs klaagden steen en been omdat het aantal vrijwilligers ontbrak doordat mama, papa opeens wat anders moesten doen, of effe snel brengen , dan naar Appie en na afloop weer ophalen.

 

Het ging echt goed...tenminste bij het grootste deel van de clubs. Daar moest eerst een crisis voor komen waarbij spelers in de onderbouw enkele maanden niet op het veld mochten verschijnen. Daarnaast werden de junioren ook gelijk in de ban gedaan.

 

Dat veroorzaakte de Corona crisis.

 

Op het moment dat de kinderen in de onderbouw het veld weer mochten bestormen kregen we zoveel telefoontjes, appjes en emails van ouders die graag hun steentje wilde bijdragen om de trainingen en wedstrijden ordentelijk te laten verlopen. Er was zelfs een wachtlijst van ouders die echt bereid waren de kids te helpen. Er kwamen ouders bij de ingang, bij het naar binnen begeleiden, de kinderen op afstand moesten houden op het veld, toezicht houden dus en helpen met de indeling van de onderlinge teams. Opeens was Appie, de boodschappen, thuis zitten, boek lezen en TV kijken niet zo relevant meer en wilden ze graag helpen. Eindelijk voldoende vrijwilligers.

 

Nu een jaar na dato vervallen weer in groot aantal verzoeken van verenigingen die zoeken naar vrijwilligers, maar opeens moet Appie bezocht, worden, de kaartclub, het werk enz. enz. Helaas zitten vele clubs met een vrijwilligers probleem en je gaat bijna denken, wanneer komt de volgende crisis?