Heb jij waardering voor voetbalscholen die grof geld verdienen aan jou?

Persoonlijk? Nee! Waarom niet zou je zeggen. Regelmatig zie je steeds meer voetbalscholen komen die zoveel geld vragen dat ouders met een kleine beurs geweerd worden. Voor de elite bedoeld. De sportraad adviseert Amsterdam hier paal en perk te willen stellen aan deze uitbuiting en creeëren van een veilig sportklimaat.

 STOP de handel in voetbaldromen. Minimaal het bedrag wat er nu gevraagd wordt. Bedragen van ca. 500,-- tot 1.000,-- voor een jaarlijke training plus de kosten van contributie bij de vereniging, zijn niet meer op de vingers van een hand te tellen.

 

Verenigingen versterken

De Sportraad Amsterdam doet verder ook nog een aantal aanbevelingen om verenigingen te versterken. Zo krijgen ze het advies zich te focussen op hun kerntaak. "Dat doen ze niet door zich te profileren als voorportaal van het profvoetbal. De vereniging dient namelijk nadrukkelijk een breder doel dan louter het selecteren en opleiden van talenten", aldus het advies. Ook het zorgen voor goed opgeleide trainers behoort tot de aanbevelingen.

 

De Sportraad Amsterdam wil dat voetbalscholen worden gereguleerd. De gemeente Amsterdam wordt daarom geadviseerd alleen contact te onderhouden met voetbalscholen die aan de basisvoorwaarden voldoen. Voetbalscholen verbieden met handel in spelers door middel van makelaars.