Pesten op de club. Het verhaal van Ruben (15 jaar)

'Het begon allemaal heel onschuldig met wat lullige grapjes van een paar jongens. Daar kon ik in het begin nog wel mee omgaan. Maar het werd steeds erger. En het gebeurde steeds vaker. Zeker nadat ik het opnam voor een vriendje van me die gepest werd. Op een gegeven moment werd het dagelijkse koek Dan gingen we bijvoorbeeld bij mijn team een leuke activiteit doen. Maar dan zeiden ze je mag niet in onze groep meedoen. En als ik niet m'n best zou doen, dan slaan we je verrot. Het zijn steeds dezelfde jongens die me pesten. Ik zit al sinds ik op voetbal zit bij ze op dezelfde vereniging

 

Ze hebben me ook een keer online gepest. Toen plaatsten ze allemaal rare foto's en berichtjes wat ik doe op voetbal en er helemaal niks van kan. Die jongens kennen mij gewoon niet goed, want ik ben eerlijk en sociaal met anderen

 

Ik vertel het altijd aan mijn moeder als ik gepest ben. En ik vertel het aan de trainer en de leider. Het is fijn als er iemand naar je luistert. Net als de psycholoog waar ik heen ga. Die helpt mij sterker in m'n schoenen te staan. Soms wordt het me gewoon teveel en weet ik even niet meer wat ik moet doen. Ik hoop echt dat de club het pesten gaat aanpakken want zo is het niet leuk meer en wil ik eigenlijk wel stoppen. Mijn ouders zijn al op de club geweest en en vragen al wil je in een aparte kleedkamer? Maar dat wil ik niet, want dan wordt ik helemaal buitengesloten. Waarom is er geen persoon op de club die hiervoor geleerd heeft en anderen gewoon keihard aanpakken en de ouders erop aanspreken?