Ook al ouders naast de training....Enorme irritatie

Jeetje maak je dit ook weer mee het afgelopen seizoen! Mijn zoon van 6 zit op voetbal, in een JO9 team, niet echt serieus bezig en als het aan mij ligt blijft het ook zo. Maar goed, we gaan elke woensdagmiddag braaf naar de training, hoewel mijn tenen inmiddels krom zijn van de ergenis. Behalve een paar moeders die redelijk normaal doen, is de rest zo bezig met aanmoedigen en advies geven vanaf de zijlijn dat ik het gevoel heb om in een zaak van levensbelang verwikkeld te zijn, van leven en dood: "Jeroentje! Kom op zeg!" "Pepijn, links, links!" "Aanvallen man!!!" (vooral dat "man" naar een jongetje van 115 cm maar goed). Het is duidelijk mijn stijl niet, ik probeer me zo afwezig mogelijk te houden en mijn mond te houden: daar hebben ze een trainer voor. Hij vindt voetbal leuk omdat het rennen achter een bal hem bevalt, maar verder zou hij net zo lief iets anders met een bal gaan doen. Maar.... wat voor sports zijn dan niet "verpest" door fanatieke ouders (en bij onze club zijn het net zo hard moeders dan vaders die aanwijzingen schreeuwen aan die ukkie vanaf de zijlijn....)

 

Bij jullie ook al op de training?