Opmerkelijk: Girondins Bordeaux degradeert naar de amateurs

De gevallen topclub degragdeert door een financieel wanbeleid naar de amateurs.

 

De DNCG besloot dinsdag om de Girondijnse club te bestraffen met een bestuurlijke degradatie vanwege de zwaar opgebouwde financiële verliezen.

 

De afdaling naar de amateurs gaat verder voor de Girondins de Bordeaux. Sportief gedegradeerd naar Ligue 2 aan het einde van het catastrofale seizoen 2021-2022, dat eindigde op de 20e en laatste plaats, werd de club gesanctioneerd met een administratieve degradatie naar het lagere niveau in Nationaal 1, het equivalent van de derde divisie.  De club heeft een week om in beroep te gaan. zei de Professional Football League dinsdag. 

 

De LFP maakte deze beslissing openbaar na financieel onderzoek van de Girondin-club, eigendom van zakenman Gerard Lopez, door de National Directorate of Control and Management (DNCG). De voormalig baas van LOSC en zijn team hebben anderhalf uur een bespreking gehad op het hoofdkantoor van de Professional Football League in Parijs. Aan het einde van deze oproep wilden ze niet spreken. De club heeft nu zeven dagen de tijd om in beroep te gaan vanaf de dag nadat de beslissing aan hen is bekendgemaakt.