Ingezonden bericht: Douchen na het voetballen....een must?

Wie kan mij dit uitleggen....

 

Op de voetbalclub is het de gewoonte dat er vanaf de O14 na iedere wedstrijd gedouched wordt. Wat me daarbij opvalt is dat het wordt beschouwd als een soort opvoedkundig iets, een soort van 'het hoort nou eenmaal bij'. Ik vind het zelf niet nodig maar schijnt erbij te horen.

Veel kinderen (leeftijd 14 en ouder) willen het niet maar de meeste ouders maken er een soort principe kwestie van om te zorgen dat het toch gebeurt. 

Ik begrijp dit totaal niet. Mijn kind doucht liever thuis - kan ik helemaal inkomen, prepuber, niet altijd schone douchen op de club, thuis lekker op je gemak kunt douchen - en ik zie niet in waarom ik daar moeilijk over zou doen. Maar ik merk dat ik dan als ouder nogal in mijn eentje sta. Al hoor ik ook dat best wel andere ouders het ook niet meer nodig vinden....

Het is min of meer regel dat er na een wedstrijd gezamenlijk wordt gedouched.....ook na de training...

WAAROM???? Ik vraag me af of dit bij andere clubs ook zo is.

 

Ben benieuwd hoe het bij jullie is