"Hey papa ik voetbal voor mijn plezier"

Vanuit Vlaanderen: het gras is nergens groener en ook in België maken ze dit mee....Uit de brief aan de voetbalouders

 

Weet je papa dat ik bijna gehuild heb van woede omdat je enorm veel verwijten naar het hoofd van de scheidsrechter geslingerd hebt tijdens de wedstrijd? Ik heb je nog nooit zo kwaad gezien, zelfs niet als ik met een slecht rapport naar huis kwam! Het is misschien waar dat de scheidsrechter ongelijk had. Maar ook zou ik de wedstrijd verloren hebben "door de scheidsrechter" zoals je zegt, weet dan wel dat ik mij geamuseerd heb.

 

Probeer te begrijpen papa dat alles wat ik wil is spelen en amuseren. Gun me dit plezier, zonder steeds te brullen met raadgevingen. "geef die bal"en schiet op doel"

 

Jouw bedoelingen zijn misschien goed papa maar ze maken mij nerveus.

 

Nog iets anders papa. Maak je niet kwaad omdat ik maar bij de gewestelijke speel of omdat mijn trainer me tijdens de wedstrijd vervangt of dat ik op de bank begin.Ik amuseer me ook op de bank door te kijken hoe mijn vrienden spelen. We zijn met veel en iedereen moet kunnen spelen. Maak je niet zo druk papa. Ik schrijf je dit omdat ik je heel graag wil zien.

 

Je zoon