JPN Future Traject Jongens av. Andere opzet

Het Jeugdplan Nederland Jongens richt zich met ingang van het seizoen 2022-‘23 uitsluitend op de spelers van amateurverenigingen (av) die veel potentie hebben, maar nog niet volledig tot bloei komen omdat ze pas minder lang op voetbal zitten, fysiek laatrijp zijn of te maken hebben met het geboortemaandeffect. Dit doen we onder een nieuwe naam: het JPN Future Traject Jongens av.

 

JPN Jongens Future is er voor de amateurspelers die veel potentie hebben, maar nog niet volledig tot bloei komen omdat ze pas minder lang op voetbal zitten, fysiek laatrijp zijn of te maken hebben met het geboortemaandeffect. Dit houdt in dat een speler die geboren is in oktober, november of december, door de teamindeling in jaargangen minder kans heeft om geselecteerd te worden dan een leeftijdsgenootje uit januari, ook al is er geen verschil in aangeboren talent. Het JPN zal zich met ingang van het seizoen 2022-2023 uitsluitend richten op deze doelgroep. Dat doen we onder een nieuwe naam: het JPN Future Traject Jongens av.

Lees verder bij KNVB.nl