DISPENSATIEREGELING VOOR JEUGDSPELERS DIE RELATIEF KLEIN ZIJN VOOR HUN LEEFTIJD

De KNVB gaat een dispensatie regeling aanbieden voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd. Wij zijn bekend als opleidingsland waarin veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van jeugdspelers. Zo krijgt iedere jongen en ieder meisje de kans het optimale uit zichzelf te halen. Belangrijk is dat de KNVB en de clubs de kans vergroten: er mag geen talent verloren gaan. De geboortedatum van een jeugdspeler (het zogenaamde geboortemaandeffect) kan dit bijvoorbeeld in de weg zitten. 

Daarom biedt de KNVB een dispensatieregeling aan voor spelers die relatief klein zijn voor hun leeftijd. De dispensatieregeling geldt voor spelers, jongens en meiden, in categorie A, in de leeftijdscategorieën Onder 13 tot en met Onder 16 jaar.

 

Voor het seizoen 2022/’23 geldt er voor de JO18 categorie A, divisies en Hoofdklasse een uitzondering op de dispensatieregelgeving. Er geldt namelijk voor deze competities dat er maximaal 5 dispensatiespelers mogen deelnemen aan een wedstrijd. Ook bestaat voor de leeftijdscategorieën Onder 17 en Onder 18 de mogelijkheid dispensatie te verlenen op basis van een medische verklaring*. Hierdoor kan de speler (j/m) in een ‘passende’ omgeving voetballen.

Lees verder bij de KNVB