De sportiefste scholen van Nederland en veelbelovende middelen tegen mentale vermoeidheid

Meer sport en bewegen in het speciaal onderwijs? Zo pakken de sportiefste scholen dat aan

 

Hoe zien de sportiefste basisscholen voor speciaal onderwijs (SO) van Nederland in 2022 eruit? In dit artikel delen winnaar SO de Hertog uit Tiel en genomineerde SO De Ommezwaai uit Arnhem van de verkiezing Sportiefste School van Nederland hun visie, aanpak en tips. Zodat je er op je eigen school ook mee aan de slag kunt.

 

Wat is de verkiezing Sportiefste School van Nederland? Elk jaar organiseert de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) met NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen en Special Heroes Nederland de verkiezing voor de Sportiefste School van Nederland. Alle scholen voor regulier en speciaal onderwijs kunnen meedoen. Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en vaksecties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod van bewegen en sport hebben voor hun leerlingen. En het inspireren van andere scholen met deze ‘best practices’. Het ene jaar staat het basisonderwijs centraal, het andere jaar het voortgezet onderwijs. Een deskundige vakjury toetst het sport- en beweegbeleid en -aanbod. Lees verder bij alles over sport.nl