Lezersvraag: Kind (9) wel of niet nog op voetbal?

Mijn zoon is 9 en wil heel graag op voetbal, al maanden. Nu begreep is dat het op die leeftijd normaal is dat er dan 3 x in de week gevoetbald wordt, 2x trainen en 1 x wedstrijd. Nu is mijn zoon heel klein voor zijn leeftijd, hij is niet sterk vergeleken zijn leeftijdgenoten. Hij voetbalt best leuk mee op school. Ik twijfel er erg over om hem op voetbal te doen. Aan de ene kant gun ik het hem graag, aan de andere kant ben ik beng dat hij zich niet realiseert hoeveel tijd hij er mee kwijt zal zijn. Hij zal z'n andere twee hobbies , tennis en gitaarles, (waar hij niet echt heel erg warm voor loopt) dan moeten opgeven. Nu zegt hij dat hij dat er graag voor over heeft. Zijn er uberhapt kinderen die nog op die leeftijd gaanvoetballen? Daarnaast vind ik het erg veel tijd kosten, we hebben nog twee kids die ook hun clubjes etc. willen doen. Wat moet ik doen?