Ook sportminister Helder spreekt zich uit tegen Super League

Minister Conny Helder van Sport heeft zich woensdag uitgesproken tegen de komst van een mogelijke Super League in het voetbal. Dat deed de VVD-bewindsvrouw tijdens een commissiedebat over het sportbeleid.

 

,,Een initiatief gedreven door persoonlijk en financieel gewin van enkele clubs en niet door de algehele waarden die gelden binnen de Europese sportlandschap; sportiviteit, solidariteit en open competitie”, staat in de brief aan de minister. ,,Het voorstel is niet goed voor de toekomst van het Nederlands voetbal. De komst van een Super League pakt zeer slecht uit voor de financiële solidariteit tussen de breedte en de top van het voetbal, de positie en clubliefde van supporters en het gehele voetbalecosysteem in Nederland komt hiermee ernstig in gevaar.Ieder kind in Nederland moet kunnen blijven dromen van op het hoogste niveau uit te komen. Daarom ben ik absoluut tegen de komst van een Super League", aldus de Minister van Sport.

Het voetbal is een sterke verbindende factor in ons land. Als de Super League er komt, dan raakt dit verloren.” Meer te lezen in Brabants Dagblad