Ingezonden brief: Verplicht helpen op de vereniging?

Mijn zoon wil graag op een club uit ons dorp, maar zodra we ons kind inschrijven wordt er wel gesteld dat we verplicht wat vrijwilligerswerk doen. Maar ik kan dat niet want ik heb mijn werk, heb nog andere kinderen en op school zijn er ook verplichtingen waarin ik mij wil houden. Met andere woorden, hij mag niet eerder op voetbal voordat ik aangeef wat te doen bij de club. Ze vroegen om bardienst, rijden van kinderen, maar op het moment dat ik op zaterdag verplicht iets moet doen zijn er andere bezigheden zoals het huishouden, de boodschappen die ook belangrijk zijn.

 

Uiteraard wil ik wel naar mijn kind kijken, maar rijden wordt al een probleem aangezien ik zelf geen auto heb. Inmiddels ga je wat meer clubs af om te kijken of we daar terecht kunnen, maar ook die clubs vragen om een bijdrage om iets te doen bij de club. Langzamerhand word ik ik er wel een beetje moe van en vraag graag aan jullie of dat bij jullie club ook zo is? We hoorden laatst ook dat sommige ouders hun dienst afkopen. Dan ben ik ook wel bereid om te doen. Kunnen jullie mij advies geven en hoe zit het bij jullie vereniging?