De dramaserie Voetbalmeisjes te zien bij de VPRO

In de nieuwe jeugdserie Voetbalmeisjes staat het multiculturele meidenelftal van FC Athena centraal. Het voetbalteam bestaat uit jonge ambitieuze meiden uit alle lagen van de samenleving en met allemaal zo hun eigen problemen.

 

Regisseurs Sia Hermanides en Alieke van Saarloos richten zich met de nieuwe elfdelige jeugdserie Voetbalmeisjes nadrukkelijk op de belevingswereld van pubermeisjes. Met het voetbalveld als vast decor komt in elke aflevering een ander actueel maatschappelijk thema aan bod. Ook heel geschikt voor wie niet van voetbal houdt.

 

De dramaserie Voetbalmeisjes heeft volop voetbal te bieden. Een beetje voetballer (m/v) proeft de kleedkamer, hoort klakkende noppen op de gang en hoeft zich de geur van zweet, massageolie en natte aarde maar in te beelden om honger naar de bal te krijgen. Toch draait het in Voetbalmeisjes lang niet alleen om voetbal. Het gaat om opgroeiende meisjes en alles waar ze in het dagelijks leven mee bezig zijn en tegenaan lopen. Verder lezen bij de VPRO