Lezersvraag: Voetbal kan niet in vaders weekend

Na de scheiding 3,5 jaar geleden (zijn initiatief) is mijn ex vertrokken en 100 km verderop gaan wonen. We hebben een weekendregeling.

 

Op zich zijn de verhoudingen prima maar we lopen nu heel erg vast op het voetballen van de kids. Die hebben ondertussen de leeftijd dat ze, net als al hun vriendjes en klasgenootjes heel graag willen gaan voetballen. Mijn ex wil dit niet, sterker nog, wil dit verbieden aangezien het voetballen zijn die ook in zijn weekend vallen. Hij wil dat ze wat anders gaan doen dan voetbal.

 

Ik rijd al zeer regelmatig op en neer en zou in geval van voetbal dat voor de kinderen best vaker willen doen maar zelfs dat kan niet. Mijn ex vindt het te onrustig en 'trekt het niet'. Ik vind dit zo ontzettend sneu voor de kinderen, zij zijn hierdoor weer rechtstreeks de dupe van de scheiding en zijn kueze om zo ver van ze te wonen. Ook hebben ze nog niet de leeftijd om dat zelf met hun vader uit te werkenvogelen.

 

Hetzelfde geldt overigens voor kinderfeestjes op zaterdag. Tot groot verdriet van de kinderen mogen ze ook daar niet heen in zijn weekend.

 

Iemand tips, ervaring?