Uitgaan is leuker...Voetbalclub SV Wevelgem City biedt inwoners gratis abonnement aan

Wie in Wevelgem (België) woont, kan voortaan gratis naar de voetbalwedstrijden van de plaatselijke voetbalploeg SV Wevelgem City. De ploeg speelt in eerste provinciale en merkt dat het steeds moeilijker wordt om mensen naar hun voetbalwedstrijden te krijgen.

 

Voor de wedstrijden van SV Wevelgem City moet je normaal inkom betalen, maar voor de inwoners van Wevelgem maakt de club nu een uitzondering. De ploeg biedt alle inwoners een gratis abonnement aan. De club wil op die manier meer volk naar het stadion lokken.

 

Wevelgem City speelt in eerste provinciale, maar merkt dat er steeds minder publiek is. "Vooral de jongeren haken af", vertelt Didier Dekeirel van de jeugdwerking. "Normaal betaal je voor een wedstrijd vijf tot tien euro inkom, dat geld gebruiken de jonge gasten liever om uit te gaan. Met zo'n gratis abonnement hopen we de drempel te verlagen. We willen weer sfeer in en rond het stadion", zegt Dekeirel. 

 

Lees verder op VRT.be