Ingezonden brief: mijn zoon wil op voetbal maar durft opeens niet

Mijn zoon (wordt in augustus 6) zegt al zeker een half jaar elke dag dat hij op voetbal wil. Hij voetbalt op school, hij voetbalt op de naschoolse, hij voetbalt met zijn vriendjes, hij voetbalt in zijn kamer en in de tuin. Voor zijn verjaardag wil hij een voetbal. En een mooie voetbaltaart. Vandaag mocht hij een keertje op proef meedoen bij een voetbalclub hier in Den Haag. En hij weigerde opeens! Stond op het veld, wilde echt niet meedoen. Durfde niet, dacht dat de andere kinderen allemaal beter en groter waren.

 

Ik heb echt aangedrongen, omdat ik in dit geval zo zeker weet dat hij wel wil. Werkte natuurlijk niet, voelde me een enorm gepushte en slechte moeder. Maar goed, uiteindelijk zijn we na een half uur maar vertrokken. Hij wil nu niet meer op voetbal maar op judo blijven. Wat zouden jullie doen? Ik denk dat hij voetbal leuker vindt aangezien hij echt gek is van voetbal. Maar judo vindt hij ook superleuk en van mij mag hij daar ook opblijven. Alleen ik vind de reden zo jammer: hij is gewoon verlegen omdat er allemaal kindjes op zaten die hij niet kende.  Graag jullie advies!