· 

De VVJN: Belangenvereniging voor Jeugdtrainers met als toevoeging "Jeugdscouts" als betaalde scouts

Het doet ons pijn dat we steeds vaker scouts zien scouten op de zaterdag maar dit allemaal doen voor liefdewerk oud papier. In het verre verleden hadden we een Belangenvereniging opgericht om de belangen voor Jeugdtrainers en Coaches te vertegenwoordigen en te helpen bij allerlei misstanden in het amateurvoetbal. Dat kan gaan over de honorering, ontslag, bemoeienis kader en bestuur, maar ook van ouders en andere belanghebbenden. 

 

VVJN

Deze VVJN (KVK 56870566) is immer blijven liggen bij de Kamer van Koophandel en heb nu ook de Jeugdscouting toegevoegd.Een ondergewaardeerd beroep waar je als vrijwilliger je voldoening en waardering uit moet halen, echter die worden niet altijd teruggezien. Je mag spelers doorgeven en niet altijd wordt een waardering app of mail gestuurd alsof het de normaalste zaak van de wereld is. In het bedrijfsleven als je een order binnenhaalt krijg je een bonus, of mag je op een snoepreis die door de werkgever grif wordt gegegeven.

 

De Vrijwilliger

Als vrijwillige scout is de waardering minimaal en mag jje blij zijn indien er een appje komt, bedankt voor de tip...Helaas is dat niet datgene wat je graag wilt. Daarom dat we in overleg hebben besloten om scouts die meiden scouten een honorering krijgen en dan op de zaterdag langs de lijn gaan kijken. Inmiddels hebben we een beoordelings app ontwikkeld waarbij alle meiden in het systeem terecht komen. Omdat we al veel goede contacten hebben met BVO' s en TOPklassers in Nederland en BVO 's in België willen we juist scouts vinden die het een eer vinden de juiste meiden eruit pikken en in het syteem  zetten. De meiden dienen een paar maal bekeken te worden en hopen hiermee de BVO 's van de juiste talenten te voorzien. Maar ook meiden die potentie hebben maar in meidenteams spelen te adviseren in een jongensteam te laten spelen. Ook die worden in de app genoteerd. Na de Documentaire Op weg naar de Top zijn de ogen echt open gegaan en moeten we echt met betaalde scouts aan de slag.