Ingezonden: Het team training geven waar je kind in zit...zinvol of juist niet

Stel je geeft al een paar jaar training aan het team waar je kind ook zit. Regelmatig hoor je ook negatieve berichten dat "hij trekt zijn kind voor "hij is niet eerlijk" "zijn kind mag alles" etc.

 

Praktijk:

Ik geef al jaren voetbaltraining aan hetzelfde team wat nu doorschuift als de JO12.2. Nu is mij gevraagd om nog een extra avond training erbij te geven omdat een van de trainers voor werk naar het buitenland gaat verhuizen.

Ik wil dat best doen. Zou dus 3x per week zijn. Hij speelt als rechtsback en zijn medespelers zijn blij met hem. Maar soms denk je wel, moet ik wel het team trainen waar mijn kind in zit. Ik probeer het zo eerlijk mogelijk te doen. Maar waar vind je nog een trainer die het samen met mij wil doen? Nergens. Nu hoor ik geluiden dat ik mijn kind voortrek en dat ik hem meer speelminuten geef dan de anderen. Af en toe is dat af en toe ook zo maar als je voorstaat is die voorsprong toch wel erg lekker en laat ik hem er liever in staan. De jongens zien geen problemen maar de ouders vinden van wel en vinden dat iedereen gewisseld dient te worden.

Dat geeft veel weerstand bij ouders en ik weet niet wat ik ermee aanmoet.

 

 Heeft iemand daar ervaring mee, training geven aan je eigen kind? En hoe gaan jullie daarmee om?