Ingezonden: Van voetbal naar huis fietsen. Angstige momenten

Ik zit met een probleem. Ik weet niet wat te doen aangezien mijn man en ik zelf ook moeten werken en mijn zoon vanaf de club naar huis fietst. In de vroege avond en in de winter is het al donker.

Echter nu maak ik vaak genoeg mee dat kinderen zonder op te letten vanaf het clubgebouw direct de weg oversteken en dan naar huis fietsen. Nu moet je het zo zien. De club zit aan een best druk binnendoor weg waar auto's en andere voertuigen willen afsnijden en juist deze weg nemen en vaak met te grote snelheid over deze weg rijden. De club ligt aan deze weg en zie regelmatig op de zaterdag dat kinderen roekeloos de weg oversteken en dan hun weg vervolgen naar huis. De club ligt aan de rand van het dorp en hij moet naar de stad rijden.

Nu is het nog licht, maar straks wordt het donker, vergeten een paar hun lichten aan te zetten met alle gevolgen van dien. Ik vind dit zelf veel te ver en het gaat lang open weilanden van een dorp naar stad. Er is 2x een drukke oversteek in de winter donker en het is ver. Mijn vraag is is ben ik nou gek, of is de club verantwoordelijk in verband met de oversteek van club naar de overkant van de weg. Is dit een zaak van de club of voor de gemeente? Wie het weet mag het zeggen.